Wat te doen bij problemen onderweg

Je kunt tijdens het bezorgen al eens voor een probleem komen te staan waardoor je via Chat contact wilt opnemen met het team van de Live Support. Het team is er om je te helpen als je vragen of problemen hebt met je huidige bestelling.

Optimaliseer je contacten met het Live Support-team

Moet je toch met het Live Support-team chatten, houd de volgende tips dan in gedachten zodat het team je zo snel mogelijk verder kan helpen:

– Vermeld je vraag of probleem in je eerste bericht

– Geef alle relevante informatie door, zoals het bestellingsnummer

– Zeg wat je tot nu toe hebt geprobeerd om het probleem op te lossen

Contact opnemen met het support-team kan weliswaar wat tijd in beslag nemen, tijd die je liever niet verspilt. Hier zijn enkele tips over hoe je via de app de meest voorkomende problemen die riders ervaren kunt oplossen zonder contact op te nemen met Support. Zo kun je sneller weer op pad en je verdiensten maximaliseren:

Contact opnemen met klanten

Als je bijvoorbeeld het adres van een klant niet kunt vinden, of als ze niet reageren wanneer je aanbelt, zijn er verschillende manier waarop je kunt proberen de klant te bereiken:

1. Stuur hen een bericht – Tik op het Chat-pictogram rechts bovenaan het scherm ‘bestelling bezorgen’ om de klant een bericht te sturen via Chat. Je kunt kiezen uit enkele kant-en-klare berichten.

2. Bel hen op – Als ze niet opnemen, tik je op het ?-pictogram rechts bovenaan het scherm en kies je ‘Bellen’.

3. Laat weten dat je bijna vertrekt – Als de klant de telefoon niet opneemt of niet antwoordt op je bericht, kan je hen 2 minuten later een pushbericht sturen. Om een bericht te sturen tik je nogmaals op het ?-pictogram.

4. Voltooi de bestelling na 5 minuten en laat ze op een veilige plek achter – Vijf minuten nadat je een pushbericht hebt gestuurd, kun je de bestelling voltooien.

Lange wachttijden in het restaurant

Als je al lang op een bestelling staat te wachten en deze niet meer wilt bezorgen, kun je jezelf in de app van de bestelling halen en ons laten weten dat het wachten te lang duurde. Dit doe je via het vraagteken (?) op het scherm ‘bestelling ophalen.

Hoe druk is het in jouw gebied?

De heatmap in de app toont het vraagniveau in je gebied. De heatmap wordt om de 5 minuten automatisch vernieuwd zodat je kunt zien wanneer het een goed moment is om online te gaan, pauze te nemen of naar een drukkere zone te gaan.

De toewijzing van bestellingen

Heb je de indruk dat andere riders meer bestellingen ontvangen? Vergeet niet dat er meerdere factoren meewegen in de toewijzing van bestellingen. Denk bijvoorbeeld aan de afstand tussen het restaurant en de klant en de huidige verkeerssituatie. Het Live Support-team heeft niet in de hand welke bestellingen je toegewezen krijgt.

Ontbrekende items

Als er volgens de klant items ontbreken in de bestelling, laat hen dan beleefd weten dat ze dit via de Deliveroo-app kunnen melden. Zo kan je snel weer op pad terwijl onze klantenservice dit verder afhandelt.

Vragen over vergoedingen

Heb je een vraag over vergoedingen of bonussen, stuur je die naar het team van Rider Support via de helppagina’s op de rider-website hier.