Probeer de nieuwe heatmap

Haal het meeste uit je tijd op de weg

Morgen krijg je als eerste toegang tot een nieuwe en verbeterde heatmap die je kunt uitproberen terwijl je op pad bent. Deze heatmap geeft betrouwbare informatie over de huidige vraag naar bestellingen waardoor je je sessies maximaal kan benutten.

Felgekleurde zeshoeken staan voor drukkere restaurants

Ontdek waar het druk, gemiddeld en rustig is zodat je kunt beslissen waar en wanneer je online gaat. Hoe feller de kleur van de zeshoek, hoe meer bestellingen er in dat gebied beschikbaar zijn.

 

3 nieuwe eenvoudige vraagniveaus

Wanneer het volgens je heatmap druk is, worden er regelmatig nieuwe bestellingen geplaatst bij restaurants in die buurt en is er dus meer vraag naar riders om bestellingen te bezorgen.

Wanneer de vraag volgens de heatmap gemiddeld is, kun je op korte termijn bestellingen verwachten, maar dan met tussenpozen.

Wanneer het er op de heatmap rustig uitziet, wijst dit erop dat er minder wordt besteld en dat er al voldoende riders online zijn in je buurt. Je kunt dan kijken of je naar een ander gebied wilt gaan of later terug wilt komen.

Realtime updates over de vraag naar bestellingen

We begrijpen dat je betrouwbare informatie nodig hebt om je tijd op de weg maximaal te benutten. Je nieuwe heatmap wordt om de 5 minuten bijgewerkt zodat je de huidige vraag in je buurt kunt zien.

Bonussen maken de heatmap groenblauw voor zelfstandige riders

Als zelfstandige rider, wanneer er bonussen beschikbaar zijn, kun je extra geld verdienen bij elke bestelling uit die buurt. Zoek de groenblauwe zeshoeken. Deze bonussen zijn enkel beschikbaar als je rijdt als zelfstandige of student-zelfstandige.

We horen graag je feedback

Vanaf morgen kun je de nieuwe heatmap in de app gebruiken, en we zijn benieuwd naar wat je ervan vindt. We nemen binnen 2 weken contact met je op om je feedback te vragen.

FAQ

De zeshoeken staan voor restaurants of groepen restaurants. Hoe feller de kleur van de zeshoek, hoe drukker de restaurants in die gebieden zijn. Op je heatmap kun je zien of het momenteel druk, gemiddeld, of niet druk is in je gebied. Deze berekening is gebaseerd op de gemiddelde vraag van de klant en het aantal riders dat al in die buurt online is. Als er een bonus beschikbaar is in een bepaald gebied, worden de zeshoeken groenblauw (alleen voor zelfstandige riders).De heatmap wordt om de vijf minuten bijgewerkt.We hebben naar je feedback geluisterd over de informatie die we je over de huidige vraag geven en hebben een aantal dingen aangepast om dit te verbeteren. Daarom hebben we 3 eenvoudige vraagniveaus ontwikkeld: druk, gemiddeld en rustig. Aan de hand daarvan kun je beslissen waar en hoe je je tijd het meest effectief kunt benutten.De omvang van je huidige gebied wordt aangegeven door de grenzen op je kaart voor je online gaat. Op dit moment kun je het gebied alleen aanpassen als je offline bent. Tik op het kaartpictogram rechts bovenaan je offline startscherm. Je kunt dan nabijgelegen gebieden bekijken en selecteren om te zien hoe druk het er momenteel is. Tik daarna op ‘Hierheen’ om je locatie te wijzigen. Dan wordt Google Maps of Apple Maps geopend en krijg je een routebeschrijving naar het centrum van het geselecteerde gebied.Wanneer de heatmap aangeeft dat het druk is in een bepaald gebied, wil dit zeggen dat de restaurants er regelmatig bestellingen ontvangen en dat er meer riders nodig zijn om deze te bezorgen, volgens de hoge standaarden die onze klanten verwachten. Aan jou de keuze welke bestellingen je wil accepteren en waar je dit wil doen.Als er bonussen beschikbaar zijn (alleen voor zelfstandige riders), dan wel. Als er bonussen zijn, worden de zeshoeken groenblauw. Je kunt dan extra verdienen bij elke bestelling in dat gebied en gedurende de geldenden periode. Je kunt zien hoeveel de bonus bedraagt en hoe lang deze beschikbaar is via de berichten op je kaart, het ‘Ander gebied’-scherm, of in de Planner. Je ontvangt ook pushberichten wanneer er een bonus beschikbaar is in het gebied waar je meestal rijdt.Zoek de groenblauwe zeshoeken. Wanneer er een bonus beschikbaar is, kan je daar bij elke bestelling extra verdienen.Ja. Als je een bestelling ophaalt in een groenblauw gebied en deze bezorgt bij een klant buiten dat gebied, verdien je extra voor alle voltooide bestellingen.We hebben de nieuwe heatmap in de app gelanceerd om je betrouwbare informatie te geven zodat je je tijd op de weg maximaal kunt benutten. Je kunt de heatmap niet uitschakelen. Maak je geen zorgen, we hebben de heatmap zo ontwikkeld dat deze weinig impact heeft op je batterij en mobiele data.De heatmap geeft dezelfde informatie weer voor elke rider. Aangezien je heatmap om de 5 minuten wordt bijgewerkt, verandert de informatie op basis van de huidige vraag van de klant en het aantal riders dat in dat gebied online is. Het vraagniveau dat je bijvoorbeeld om 13 uur ziet, kan verschillen van wat een andere rider in de buurt ziet als hij of zij de heatmap 10 minuten later bekijkt.Het aantal bestellingen dat je per vraagniveau kunt verwachten ligt niet vast. Dat komt omdat het vraagniveau afhangt van zowel de vraag van de klant als het aantal riders dat al in die buurt online is.We kunnen geen specifieke gebieden uitsluiten van je heatmap. Als je niet in een bepaald gebied wilt bezorgen, kun je gewoon blijven waar je normaal werkt of naar een gebied gaan waar je wel wilt werken. Je kunt ook bestellingen afwijzen als het restaurant of de klant zich in een buurt bevindt waar je niet heen wilt.Voorlopig toont de heatmap alleen de vraag in real time. Een van de dingen die riders het meeste waarderen aan rijden met Deliveroo is de flexibiliteit: bezorgen waar en wanneer je wil, zonder dat je vooruit moet plannen. We hopen dat je met deze upgrade je tijd op de weg nog beter kunt benutten. Als je je inkomsten wil maximaliseren, raden we je aan te bezorgen op tijdstippen die consistent druk zijn: vrijdag, zaterdag en zondag tussen 18u00 en 21u00.