Rijd vanaf 30 april wanneer je maar wilt

Free login biedt je meer flexibiliteit om te rijden wanneer jij dat wilt.

Sinds de oprichting van Deliveroo in België in 2015, hebben we steeds geluisterd hoe we jouw ervaring met Deliveroo kunnen verbeteren. Keer op keer kregen we te horen dat jullie flexibiliteit waarderen. Dit maakte namelijk het grootste deel uit van jullie feedback: de vrijheid om te rijden wanneer je wilt.

We willen ervoor zorgen dat elke rider toegang heeft tot deze vrijheid. Vooral in tijden dat je zeker wilt zijn dat je veilig kan rijden. In deze tijden willen we ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk controle hebt over hoe je rijdt en we zijn daarom blij om dit aan jou aan te kunnen bieden.

Om dit mogelijk te maken, zal je vanaf 30 april in kunnen loggen wanneer je dit wilt.

Hoe gaat dit in zijn werk?

‘Free login’ biedt je de mogelijkheid om te rijden wanneer je wilt. Je hoeft dus geen sessies meer op voorhand te reserveren in de planner. Het is ook niet meer nodig om je statistieken te beschermen. Als je op een bepaald moment niet kunt rijden, zal dit geen invloed hebben op je toegang tot werk in de toekomst.

Het enige wat je moet doen is online gaan en je bent klaar om bestellingen te ontvangen. Zoals je misschien weet, werken we al met dit systeem in Gent en Luik maar ook in andere landen waar het zeer gewaardeerd wordt door riders.

De beste momenten om te rijden

Op vrijdag, zaterdag en zondagen van 18u – 21u weten we dat klanten het meeste bestellen. Ook tijdens weekdagen zijn lunch en avond (18u – 21u) de drukste momenten. Dit betekent dus dat je het meeste kan verdienen tijdens deze uren.

Hieronder vind je een handige grafiek die het volume weergeeft en je dus de beste momenten om te werken laat zien:

Op dit moment overschakelen naar dit nieuw systeem betekent dat als je niet kan rijden, je vrij kan nemen zonder je zorgen te hoeven maken over je statistieken.

Wat gebeurt er met mijn statistieken?

Het uur dat je toegang krijgt om sessies te reserveren zal vanaf 30 april bevroren worden aangezien je niet langer sessies zal kunnen reserveren. Je zal je statistieken nog zien veranderen in de app gebaseerd op je activiteit, maar deze zullen geen invloed meer hebben op je toegang tot de planner.

Vermenigvuldig je verdiensten in Free login, een boost voor je inkomsten

Zelfstandigen en student-zelfstandigen: vanaf donderdag 30 april laten we je via een push notificatie in de Rider app weten als je je inkomsten kan vermenigvuldigen. Deze nieuwe manier om bonussen te ontvangen zal de zonebonus en streak bonussen vervangen. Free login zal ervoor zorgen dat deze vermenigvuldigers frequenter zullen plaatsvinden. Je vindt deze vermenigvuldigers terug in de agenda van de rider app onder sessies.

P2P: als P2P-rider zullen er op bepaalde momenten ook bonussen verschijnen in je app. Weet dat deze bonussen enkel van toepassing zijn voor zelfstandigen of student-zelfstandigen, omdat bonussens via het P2P-statuut wettelijk niet zijn toegelaten.

Hieronder vind je een uitgebreide Q&A indien je meer vragen hebt. Je kan ook steeds het Rider Support team contacteren via de ?-knop rechtsonder.

FAQ

In free login zones kan je online gaan en bestellingen doen wanneer je maar wilt, zonder op voorhand sessies te reserveren. Dat betekent dus dat je statistieken geen impact zullen hebben op wanneer je kan rijden.Het enige dat je hoeft te doen om te beginnen rijden in een free login zone, is de app openen wanneer je binnen de grenzen van de zone bent en online gaan.Behalve je de vrijheid bieden om te rijden wanneer je wil, heb je ook toegang tot veel informatie voordat je een bestelling aanvaardt. Je zal nog steeds de naam en het adres van het restaurant, het adres van de klant (als je een zelfstandige rider bent) en de vergoeding zien die je zal krijgen om de bestelling tot een goed einde te brengen. Je zal bovendien ook 100% van de van fooi blijven krijgen die je van de klant krijgt. We zullen enkel nieuwe riders onboarden wanneer er niet genoeg riders zijn doorheen de hele dag om ervoor te zorgen dat bestellingen tijdig bij de klant worden bezorgd. 

Vooral als we niet genoeg  riders hebben die orders bezorgen op onze drukste momenten (op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 19 tot 21h), kan het zijn dat we nieuwe riders toelaten.Riders zeggen ons steeds dat flexibiliteit het belangrijkste aspect is van rijden met Deliveroo. Daarom introduceren we meer en meer manieren om die flexibiliteit te verbeteren. Free login geeft je de vrijheid om te rijden wanneer je maar wilt, zonder op voorhand sessies te moeten boeken. Dit betekent dat je volgens je eigen schema kan rijden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je statistieken.We houden verdiensten nauwlettend in de gaten zien op deze manier toe hoeveel nieuwe riders we toelaten tot de vloot.

 Dit zal ons helpen om ervoor te zorgen dat we het juiste aantal riders op de baan hebben en dat je goed kan verdienen. Je zal ook kunnen genieten van fee boosts als je een zelfstandige rider bent. Bekijk de ‘Planner’ om te zien waar er extra vergoedingen worden aangeboden.Vanaf 30 april zullen alle zones in België free login worden. Dit betekent dat je geen sessies moet reserveren om te kunnen rijden. Je kan nog steeds rijden op de uren dat je hebt gereserveerd. Je kan gewoon online gaan van zodra je bestellingen wilt ontvangen.Nee, free login zorgt ervoor dat je kan rijden wanneer je maar wilt. Je kan in- en uitloggen wanneer je dit wilt zonder op voorhand sessies te moeten reserveren. Het is echter wel belangrijk te weten dat piekuren onze drukste uren zijn, namelijk wanneer de meeste mensen eten. Je kan dan verwachten meer te verdienen dan tijdens andere uren doorheen de dag.We zullen investeren in de verdiensten van zelfstandige riders aan de hand van fee boosts. Deze fee boosts zullen worden gecommuniceerd via push notificatie en zullen ervoor zorgen dat je meer verdient per bezorgde bestelling. Deze extra verdiensten zullen ook zichtbaar zijn in de ‘Planner’ van de app.

Aangezien we werken met deze nieuwe fee boosts zullen huidige bonussen (zonebonus en streak bonus) niet meer van toepassing zijn.