Belangrijke informatie over het P2P-statuut

Op donderdag 23 april heeft het Belgisch Grondwettelijk hof de wet op onbelast bijverdienen vernietigd. Dit is de wet die je toelaat om te rijden met Deliveroo en die je zo zeer op prijs stelt.

Deze beslissing gaat in vanaf 2021

Geen reden tot paniek! Voor 2020 wijzigt er niets. Je kan blijven gebruik maken van het peer-to-peerstatuut tot en met 31 december 2020. Hierdoor kan je tot €6340 onbelast bijverdienen.
Indien je nog met andere platformen werkt die ook gebruik maken van dit statuut, is het belangrijk dat je aan hen ook om duidelijkheid vraagt.
Deliveroo is het enige platform dat de noodzakelijke aanpassingen heeft gedaan, zoals gevraagd door de overheid, om er zo voor te zorgen dat je kan blijven rijden met ons.

Deliveroo’s standpunt

In België kiest de meerderheid van de riders ervoor om te rijden met het P2P-statuut om ze dit goed vinden. Het biedt een manier aan om flexibel te werken en meer over te houden van wat je verdient. Deze wet is aangevochten door verenigingen en vakbonden, inclusief de aanvoerders van het zogenoemde Rider Collectief die beweren  de riders te vertegenwoordigen. Dit willen we in vraag stellen. We zijn van mening dat het aanvechten van deze wet met als doel de wet, die zoveel riders appreciëren, te vernietigen niet de juiste manier is om riders te ondersteunen.

Deliveroo werkt eraan om oplossingen te vinden

We staan echter aan jouw kant. Politici hebben al gezegd dat, ondanks deze uitspraak, vanaf 1 januari 2021 je nog steeds zal kunnen verder rijden met Deliveroo onder een aantrekkelijk statuut. We zijn er steevast van overtuigd dat er een vorm van werk moet zijn die het toelaat om flexibel te werken en meer over te houden van wat je verdient. We houden je alvast op de hoogte van de ontwikkelingen. Ondanks de verenigingen en vakbonden die de voordelen van de platformeconomie willen beëindigen, zal Deliveroo er hard aan werken om ervoor te zorgen dat je ook vanaf 2021 van een statuut kan genieten dat aan je verwachtingen voldoet.

Elke maand, melden er zich meer dan 1000 riders, zoals jij, aan om te rijden met Deliveroo onder dit statuut. Dit statuut trekt een aanzienlijk deel mensen in België aan die op zoek zijn naar een manier om hun inkomsten aan te vullen wanneer zij willen.

Geen zorgen: wij zijn er om je te ondersteunen.