Contactloze bezorgingen en pick up tijdens de uitbraak van het coronavirus

Vanaf vandaag, maandag 16/03/2020, zijn contactloze levering en pick up verplicht voor alle bestellingen. 

 

 

Contactloze bezorgingen

Het beperken van het contact tijdens de bestelling zal bijdragen tot het behoud van de veiligheid en de goede gezondheid van iedereen in België zolang de COVID-19-epidemie voortduurt. 

Een contactloze bezorging doen:

1. Laat de klant weten dat je er bent
2. Zet de thermische tas geopend op de grond bij de deur van de klant
3. Stap ten minste 1,5 meter achteruit en wacht tot de klant de bestelling ophaalt
4. Markeer de bestelling pas als ‘bezorgd’ wanneer je hebt gezien dat de klant ze heeft opgehaald

De veiligheid van onze riders, restaurantpartners en klanten beschermen is in deze periode van het allergrootste belang. Zorg er daarom voor dat je elke bestelling contactloos bezorgd. Als we meerdere meldingen krijgen over een rider die de contactloze veiligheidsmaatregelen, opgelegd door de overheid, niet opvolgt, dan zullen we zijn/haar dienstverleningsovereenkomst moeten opschorten.
Contactloze levering is verplicht voor alle bestellingen. Het beperken van het contact tijdens de bestelling zal bijdragen tot het behoud van de veiligheid en de goede gezondheid van iedereen in België zolang de COVID-19-epidemie voortduurt.

Als de klant zijn of haar items niet uit de tas kan halen zonder die aan te raken, haal de items dan zelf uit de tas en zet ze voor de deur op de grond. Wacht tot de klant de bestelling ophaalt voordat je de bezorging afrondt in je app.

Je moet altijd de leeftijd van een klant controleren als de bestelling een item met een minimale leeftijdsgrens bevat, zoals alcohol. Volg het Challenge 25-beleid van Deliveroo. Meer informatie over dit beleid vind je op de riderwebsite. Neem het identiteitsbewijs van de klant niet aan, maar vraag de klant dit omhoog te houden zodat je het op een veilige afstand kunt controleren.

Als we meldingen krijgen over het niet respecteren van de veiligheidsmaatregelen van de overheid, kan een dienstovereenkomst opgeschort worden.

Contactloze pick up

Om een contactloze levering te garanderen, zullen de restaurants : 

 • Doorgaan met het verzegelen van verpakkingen en zakken met kleefpapier of een sticker. 
 • Een wachtruimte creëren voor je in het restaurant waar je kunt wachten op de bestelling terwijl je op een veilige afstand van 1,5 meter van andere riders staat.
 • Een afhaalruimte creëren zo ver mogelijk van de keuken vandaan, dit betekent dat er geen contact is tussen jou en het personeel van het restaurant wanneer je een bestelling afhaalt.
 • Een persoon van hun team beschikbaar hebben om orders op te nemen tijdens drukke momenten.
 • Zorg ervoor dat je één bestelling tegelijk ophaalt. 
 • Zeep en desinfecterende gel beschikbaar maken. 

Zorg ervoor dat je je  thermische zak meeneemt naar het restaurant wanneer je een bestelling afhaalt. De bestelling moet in je verzegelde thermische zak  worden geplaatst voordat je het restaurant verlaat. 

De wachttijd in het restaurant kan iets langer zijn door deze ongewone situatie, we vragen je om geduld en begrip te hebben in deze periode. 

 


 

Als je je ziek voelt of positief bent getest voor het coronavirus, volg dan al het medisch advies en log niet in. Breng ons onmiddellijk op de hoogte.

Heb je nog vragen over het coronavirus, aarzel dan niet om contact op te nemen met de Rider Support.

FAQ

Ja, vanaf vandaag, maandag 16/03/2020, is een contactloze levering verplicht voor alle bestellingen. Het beperken van het contact tijdens de bestelling zal bijdragen tot het behoud van de veiligheid en de goede gezondheid van iedereen in België zolang de COVID-19-epidemie voortduurt. Ja. Om een contactloze levering te garanderen, zullen de restaurants : 

 • Doorgaan met het verzegelen van verpakkingen en zakken met kleefpapier of een sticker. 
 • Een wachtruimte creëren voor je in het restaurant waar je kunt wachten op de bestelling terwijl je op een veilige afstand van 1,5 meter van andere riders staat.
 • Een afhaalruimte Creëren zo ver mogelijk van de keuken vandaan, dit betekent dat er geen contact is tussen jou en het personeel van het restaurant wanneer je een bestelling afhaalt.
 • Een persoon van hun team Beschikbaar hebben om orders op te nemen tijdens drukke momenten.
 • Zorg ervoor dat je één bestelling tegelijk ophaalt. 
 • Zeep en desinfecterende gel beschikbaar maken. 

Zorg ervoor dat je je  thermische zak meeneemt naar het restaurant wanneer je een bestelling afhaalt. De bestelling moet in je verzegelde thermische zak  worden geplaatst voordat je het restaurant verlaat.

De wachttijd in het restaurant kan iets langer zijn door deze ongewone situatie, we vragen je om geduld en begrip te hebben in deze periode.  Als de klant zijn of haar items niet uit de tas kan halen zonder die aan te raken, haal de items dan zelf uit de tas en zet ze voor de deur op de grond. Wacht tot de klant de bestelling ophaalt voordat je de bezorging afrondt in je app.Ja, je moet altijd de leeftijd van een klant controleren als de bestelling een item met een minimale leeftijdsgrens bevat, zoals alcohol. Volg het Challenge 25-beleid van Deliveroo. Meer informatie over dit beleid vind je op de riderwebsite. Neem het identiteitsbewijs van de klant niet aan, maar vraag de klant dit omhoog te houden zodat je het op een veilige afstand kunt controleren.