Meer flexibiliteit voor riders in Ghent, Luik en Charleroi

Sinds we in België met Deliveroo zijn gestart in 2015, hebben we aandachtig geluisterd naar jullie feedback over hoe rijden met Deliveroo verbeterd kan worden. Een van de belangrijkste punten, dat steeds werd vermeld, is dat riders nog meer vrijheid willen als het gaat om kiezen wanneer ze rijden.

Om dit mogelijk te maken, zetten we Ghent, Luik en Charleroi om naar Free Login.

Vanaf 28/02/2020  zullen alle zones in deze stads omgezet worden naar Free Login. Log gewoon in wanneer je wil rijden en orders wil beginnen aanvaarden. Het is niet meer nodig om sessies te boeken in de ‘Planner’ van de app, al kan je wel de ‘Planner’ gebruiken om op voorhand te zien of er fee boosts zullen zijn (voor zelfstandige riders) en om de openings- en sluitingsuren van de zone na te kijken.

 

De beste momenten om te rijden bij free login?

Om het meeste te halen uit free login, is het belangrijk om te weten wanneer je de hoogste kans hebt om het meeste te verdienen. Je kan je verdiensten maximaliseren door te rijden op onze drukste momenten – donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 19h tot 21h. We zien ook dat tijdens het middag- en avondeten doorgaans het meeste orders worden geplaatst op de overige dagen.

Orders aanvaarden en bezorgen op deze drukke momenten helpt ons om klanten een geweldige service aan te bieden en laat ons weten of we het juiste aantal riders op de baan hebben. Hier is een handige tabel die laat zien wat de beste momenten zijn om te rijden:

Wat gebeurt er met je statistieken?

Je prioriteit bij het boeken van sessies zal bevroren worden, gebaseerd op je statistieken op de laatste 14 dagen, aangezien het niet meer nodig zal zijn om sessies te boeken. Het is mogelijk dat je je statistieken zal zien veranderen in de Rider App afhankelijk van je activiteit, maar dit zal geen impact hebben op wanneer je kan rijden.

Je ‘Aanwezigheid’ en ‘Late annulatie’ statistieken zullen gebaseerd blijven op je laatste 14 actieve dagen dat je in een zone hebt gereden waar sessies moeten worden geboekt, dus als je begint te rijden in een free login zone zal ‘Deelname tijdens piekuren’ de enige statistiek zijn die nog zal veranderen.In een free login zone hebben statistiek geen impact op wanneer je kan rijden, want je hoeft geen sessies meer te boeken.

Als je beslist om in een andere stad te rijden die niet free login is, zullen je statistieken wel nog bepalen op welk moment je ‘s maandags sessies kan boeken in die stad.

Als je een P2P-rider bent en in een andere stad wil rijden, gelieve dan het rider support team minstens 4 werkdagen op voorhand te informeren van deze wijziging. Meer info kan je hier

FAQ

Riders zeggen ons steeds dat flexibiliteit het belangrijkste aspect is van rijden met Deliveroo, daarom introduceren we meer en meer manieren om die flexibiliteit te verbeteren. Free login geeft je de vrijheid om te rijden wanneer je maar wil, zonder op voorhand sessies te moeten boeken. Dit betekent dat je volgens je eigen schema kan rijden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je statistieken.Het enige dat je hoeft te doen om te beginnen rijden in een free login zone, is de app openen wanneer je binnen de grenzen van de zone bent en online gaan.In free login zones kan je online gaan en beginnen leveren wanneer je maar wil, zonder op voorhand sessies te boeken. Dat betekent dus dat je statistieken geen impact zullen hebben op wanneer je kan rijden in free login steden.

 

Je ‘Aanwezigheid’ en ‘Late annulatie’ statistieken zullen nog steeds gebaseerd zijn op je laatste 14 actieve dagen dat je in een zone hebt gereden waar sessies geboekt moeten worden. Wanneer je rijdt in een free login zone, zal enkel de statistiek ‘Deelname tijdens piekuren’ veranderen. In een free login zone zullen je statistieken dus geen invloed hebben aangezien je geen sessies meer moet boeken.Wanneer je de app opent, zal je kunnen zien hoe druk je zone is – je kan dit gebruiken om te beslissen of je al dan niet online wil gaan. We zullen enkel nieuwe riders onboarden wanneer er niet genoeg riders zijn doorheen de hele dag om ervoor te zorgen dat bestellingen tijdig bij de klant worden bezorgd.Vanaf 28 februari zullen de zones LIC/GNT/CRL free login worden – dit betekent dat je geen sessies moet boeken om te kunnen rijden. Je kan nog steeds rijden op de uren dat je hebt geboekt – je kan gewoon online gaan van zodra je orders wil ontvangen.We zullen investeren in de verdiensten van zelfstandige riders aan de hand van fee boosts. Deze fee boosts zullen worden gecommuniceerd via sms en zullen ervoor zorgen dat je meer verdient per bezorgde order. Deze extra verdiensten zullen ook zichtbaar zijn in de ‘Planner’ van de app.