App update: nieuwe statistiek voor zelfstandige riders

App update

Bij Deliveroo werken we eraan om de beste ervaring te voorzien aan riders die op zelfstandige basis werken. Sinds we zijn beginnen samenwerken met zelfstandige riders, zijn er al veel veranderingen doorgevoerd die beter zijn aangepast aan hoe zelfstandigen willen werken met ons. 

Dit begon met de vergoedingen aan te passen aan de afstand. We verbeterden ook het in-app kaarten-systeem, dat rekening houdt met de moeilijkheid van de route en het verkeer als de vergoeding wordt berekend.

Deze technologische verbeteringen hebben ervoor gezorgd dat de vergoedingen voor zelfstandige riders gestegen zijn met 25%.

 

Nieuwe statistiek voor zelfstandigen

Als zelfstandige rider weten we dat het belangrijk is om te kiezen wanneer je wilt werken. Daarom kan je vanaf vandaag, 8/1, genieten van een nieuwe statistiek die prioriteit geeft wanneer je een sessie reserveert. Deze nieuwe ‘zelfstandige statistiek’ verhoogt de kans om eerder toegang te krijgen tot de sessies op maandag, naast hoge aanwezigheid, laattijdige annuleringen en super-piek aanwezigheid.

FAQs

Nee, zelfstandige riders zullen nog steeds moeten letten op goede aanwezigheid, beperkte late annulatie en hoge deelname tijdens piekuren om hun kans op vroege boekingen zo hoog mogelijk te houden.
Toegang tot het boeken van sessies blijft dus op basis van al je statistieken en wordt vergeleken met de statistieken van andere riders.Ja. Deze nieuwe statistiek van toepassing op riders die rijden als zelfstandige in hoofd-en bijberoep en als student-zelfstandige.Bovenop te profiteren van de nieuwe ‘zelfstandige’ statistiek, kunnen de zelfstandige riders het adres van de klant zien alvorens ze beslissen of ze de order gaan accepteren of niet. Zelfstandige riders kunnen hun administratieve taken, waaronder belastingen laten door via onze partner, Accountable.  

Elke rider die ervoor kiest om zelfstandig te worden zal ook €150 verdienen wanneer ze veranderen. Deze bonus krijg je na je eerste 20 bestellingen.

Op deze pagina vind je nogmaals al de informatie en info over hoe je je aanmeldt.Je kan je zelfstandige status verkrijgen via Accountable (onze partner) of via een ander ondernemingsloket. Eens je je btw-nummer hebt verkregen moet je dit naar ons sturen via volgend formulier. Na 48uur, zal je status veranderd zijn van P2P naar zelfstandige.

Op deze pagina vind je nogmaals al de informatie en info over hoe je je aanmeldt.Deze nieuwe update zal ervoor zorgen dat er een nieuwe statistiek wordt toegevoegd aan het systeem om sessies te boeken. Startende vanaf 8 januari, zullen alle zelfstandige riders profiteren van deze nieuwe statistiek. Deze nieuwe ‘zelfstandige’ statistiek zal de kansen om vroeger te boeken vergroten mits nog steeds goede aanwezigheid, beperkte late annulatie en hoge deelname tijdens piekuren.We hebben ervoor gekozen om te investeren in de verdiensten van zelfstandige riders om deze te compenseren voor de extra administratieve last en de belastingen die ze moeten betalen. Als P2P rider bij Deliveroo kan je tot €6250 verdienen zonder belastingen te moeten betalen.Zelfstandig zijn zal je een statistisch voordeel geven van 10% vanaf 8 januari. Het is echter belangrijk om te onthouden dat je nog steeds goede aanwezigheid, beperkte late annulatie en hoge deelname tijdens piekuren moet hebben.Deze nieuwe statistiek zal meetellen vanaf woensdag 8 januari. Dit betekent dat we hier onmiddellijk rekening mee zullen houden bij het reserveren van sessies op maandag 13 januari.Op deze pagina op de Roocommunity vind je al de informatie over hoe je zelfstandige kan worden met Deliveroo.