Deliveroo investeert nog meer in inkomsten voor zelfstandige riders

We hebben naar jullie geluisterd en hebben daarom beslist om meer te investeren in verdiensten voor zelfstandige riders. Dit is goed nieuws want voor het grootste deel van de bestellingen zal je meer vergoed worden en hierdoor meer kunnen verdienen. Hierdoor is vergoeding per bestelling beter afgestemd naargelang de afstand die ervoor afgelegd moet worden.

Deze update gaat in vanaf dinsdag 8 oktober. Meer dan 90% van de bestellingen die door zelfstandige riders worden uitgevoerd, zullen een hogere vergoeding krijgen.

 

We zorgen er voor dat je tijd kan besparen met het aanvaarden van een bestelling en dat je verdiensten per bestelling verhogen op basis van de afstand.
Dit betekent concreet dat 90% van de aangeboden bestellingen je meer gaan opbrengen. Dit wil wel zeggen dat minder dan 10% van de bestellingen die je bezorgt, de kortste bestellingen, dezelfde of een iets lagere vergoeding zullen krijgen dan nu het geval is.

Bovenop dit goede nieuws, zullen we je een uitzonderlijke bonus aanbieden

 

Vanaf 8 oktober lanceren we een nieuwe bonus

  • Wanneer je 3 bestellingen op rij levert, krijg je een bonus van €2
  • Wanneer je 5 bestellingen op rij levert, krijg je een bonus van €4
  • Wanneer je 10 bestellingen op rij levert, krijg je een bonus van €10

 

Om deze bonus te krijgen moet je een aantal bestellingen op rij moeten aanvaarden zonder een bestelling af te wijzen. Indien je een bestelling weigert, springt de teller op nul en moet je opnieuw beginnen.

Je kan deze bonus behalen per betalingsperiode (2 weken). Dus als je 8 bestellingen op rij levert en dan uitlogt, kan je nog steeds je bonus voor 10 bestellingen krijgen nadat je 2 bestellingen accepteert na mekaar in een sessie tijdens dezelfde betalingsperiode (twee weken).

Er staat geen limiet op hoeveel keer je deze bonus kan halen. Accepteer 20 bestellingen op rij en je krijgt de 10-bestellingen-bonus 2 keer.

Deze bonussen zullen niet in de Rider app worden weergegeven maar wel op je factuur na elke betalingsperiode. Dit betekent dat je deze niet kan aanvragen door de functie om jezelf uit te betalen wanneer jij wilt.

Geen veranderingen in de Rider app

Je blijft de volledige afstand van de bestelling zien, vanaf waar je de bestelling aanvaard tot de klant. De optie om een bestelling te accepteren of te weigeren blijft ook van toepassing.

Verbeterde routebeschrijving

We hebben ook verbeteringen aangebracht aan de manier waarop het algoritme de vergoeding per bestelling berekend. De nieuwe routebeschrijving en berekening van de vergoeding zal rekening houden met het verkeer, verkeersopstoppingen en omleidingen. Dit zal ervoor zorgen dat je verdiensten per bestelling worden geoptimaliseerd en dus meer verdient.

Deliveroo investeert meer in de vergoeding van de riders van midden- en lange-afstandsbestellingen, dit wil zeggen meer dan 10 minuten. Als gevolg hiervan kan de vergoeding voor sommige kortere bestellingen lager zijn.

Hierdoor kunnen we elk bedrag per bestelling representatiever maken voor de afstand. De vergoeding voor een lange bestelling zal dus veel voordeliger zijn dan voorheen.Om ervoor te zorgen dat de P2P-inkomsten onder de wet van de deeleconomie vallen, moet de klant alle leveringskosten kennen die rechtstreeks naar de riders gaan. De klant moet dit bedrag kennen alvorens de bestelling te plaatsen. Daarom hebben we vaste leveringskosten ingevoerd voor P2P-riders.

Voor zelfstandigen zijn er geen wijzigingen. Je krijgt dus altijd een variabel bedrag betaald, afhankelijk van afstand. Een bestelling die verder weg moet worden geleverd, zal beter worden vergoed dan een bestelling met een korte afstand.