London Calling: 500 km van Brussel naar London

De riders zijn na een lange fietstocht veilig terug in België en Nederland aangekomen. Ontdek hier hun verhaal.

In juli 2019, vroegen we aan jullie allemaal om je creatiefste ‘sollicitatie’ door te sturen indien je wou meedoen aan ons project ‘London Calling’. Uiteindelijk kwamen er 3 winnaars uit de bus: Sam uit Antwerpen, Mathias uit Leuven en Alexandra uit Hasselt. Op zaterdag 7 september vertrokken ze op hun 500 km lange toch richting London.

Dag 1: Vertrek in Brussel en Rotterdam

Mathias, Sam en Alex konden het bij hun vertrek op de Kunstberg in Brussel niet beter treffen. Een stralende zon lachte hen toe. Na een korte photoshoot begonnen ze aan de eerste dag van hun fietstocht. Richting: Brugge.

Ondanks de stralende zon ging niet alles van een leien dakje. Om het ‘Venetië van het Noorden’ te bereiken moesten ze over wegen met weinig fietspaden. Hierdoor Mathias lek na slechts enkele kilometers. Maar dat kon de drie musketiers niet deren, de sfeer was top en de korte tussenstops waren leuk en afwisselend: de velodroom in Gent, een heerlijke spaghetti bij Bavet, korte breaks langs de weg … . Die dag, samen op de fiets, leren Mathias, Sam en Alex elkaar echt beter kennen.

Dag 2: België ontmoet Nederland

‘s Avonds aangekomen in Brugge, is het ‘London Calling’ team écht compleet. Mede-avonturiers Naweed, Polivas en Dymphie uit Rotterdam, zijn namelijk ook neergestreken in Brugge. De vibe tussen het team uit België en Nederland zit meteen goed.

De volgende dag vertrekken ze al vroeg met z’n zessen uit Brugge. Maar wanneer ze na enkele kilometers net een lekker tempo hebben bereikt, gebeurt er het onvermijdelijke. Alexandra valt van haar fiets en breekt haar sleutelbeen. De ambulance komt direct ter plaatse en neemt haar mee naar het ziekenhuis. Gelukkig wordt ze goed verzorgd in het ziekenhuis en we kunnen je meedelen dat ze het goed maakt.

Natuurlijk wel een domper op de sfeer. Het team heeft veel tijd verloren en bovenal een teamgenoot. Om de gedachten te verzetten, maken ze een omweg langs het strand van Duinkerken, waar ze genieten van een prachtige zonsondergang. Uiteindelijk fietsen ze nog naar Calais om daar te overnachten vooraleer ze het kanaal oversteken. Een dag om niet snel te vergeten.

Dag 3: Engeland in zicht

Na een korte nacht beginnen onze 5 riders hun dag met een ferry overtocht naar Engeland. Daar worden ze geconfronteerd met, zoals ze dat in het wielrennen altijd mooi verwoorden, de Koninginnenrit, de moeilijkste en zwaarste etappe. Die dag staat hen een rit naar Maidstone te wachten, vol heuvels, klimmen en … regen. We besparen je de details.

Vermoeid maar trots bereiken Mathias, Sam, Dymphie, Naweed en Polivas hun privéhuisje in Maidstone. Dit idyllisch plekje voldoet aan alle Engelse clichés: de keurig geklede gastheren, de ingrediënten op hun bord mooi geschikt, alles op z’n Brits.

Dag 4: De laatste loodjes…

Na een “Royal British Breakfast” vertrekt het 5-koppige team naar de laatste bestemming: Londen. Nerveus naar het weerzien en benieuwd naar hun avonturen, wachten wij hen die dag op in het kantoor in Londen. En zoals het lot ons tart, doen de koeriers er die dag iets langer over dan verwacht, onder andere door een lekke band bij Polivas. Bij het vallen van de avond, rond 21u, ontmoeten we de riders onder de Tower Bridge. Alle vijf komen ze glimlachend en voldaan naar ons toe. We kunnen nu echt zeggen dat London Calling een succes was en bij elk van de koeriers een avontuur was om nooit te vergeten!

Dag 4: De olympische droom wacht

Na een welverdiende nachtrust stonden de riders om 9u paraat voor een bezoek in ons hoofdkantoor langs de Thames in hartje Londen. Onze Head of Global Operations, Dirk, gaf hen een rondleiding en gaf een inzicht hoe alles in zijn werk gaat: Operations, Marketing, Restaurants en het tech team. Alles kwam aan bod.

Hierna stond de laatste beproeving op hen te wachten: de finale van de Rider Races. Dit was een fietswedstrijd op de baan waarbij riders vanuit heel het Verenigd Koninkrijk het tegen mekaar opnamen in de Olympic Velodrome van de Olympische Spelen van 2012. Onder een overweldigend applaus reden onze riders een ererondje rijden in het Olympisch stadion.

Een onvergetelijke ervaring!

Proficiat Sam, Mathias, Alexandra, Naweed, Polivas en Dymphie!

Aftermovie