Vrijaf zonder zorgen

Neem vrijaf, behoud je statistieken

Je zou je nooit zorgen hoeven te maken over vrijaf nemen, of het nu is om te ontspannen, voor familie te zorgen of te reizen.

Vanaf nu blijven je statistieken ongewijzigd wanneer je afwezig bent. De voorwaarde is wel dat je voor die periode al je (automatisch) geboekte sessies annuleert. Lees hieronder verder voor meer informatie. 

Ja. Elke rider kan zoveel tijd voor zichzelf nemen als hij/zij wil. Nee.Neen. Je kunt terugkomen wanneer je maar wilt zonder ons hierover te informeren. Het enige wat je hoeft te doen is je aanmelden op de Rider app en beschikbare sessies  boeken.Er is geen maximum. Je kunt zoveel tijd nemen als je wilt. Je statistieken zijn gebaseerd op de laatste 14 dagen dat je met Deliveroo hebt gereden. Zolang je geen gereserveerde sessie meer hebt, blijven ze onveranderd, ongeacht hoe lang je weg bent.In België zijn de zomermaanden rustiger op het Deliveroo platform dus is dat een perfect moment om een pauze te nemen. Je kunt echter altijd kiezen wanneer je er even tussenuit wilt.Ja. Hieronder heb je extra FAQ over je statistieken.Focus op je boekingen en statistieken in geval van afwezigheid

Je statistieken zijn gebaseerd op de laatste 14 dagen dat je met Deliveroo hebt gereden. De gebruikelijke regels zijn van toepassing

Zorg ervoor dat je je automatische reserveringen en reeds geplande reserveringen minstens 24 uur op voorhand annuleert. Anders zullen je statistieken eronder lijden.

Bovendien, als je ze annuleert, zullen andere riders je sessies kunnen reserveren.Wanneer je opnieuw begint te rijden kan je de automatische reserveringen op de beschikbare sessies heractiveren.De gebruikelijke regels zijn van toepassingAls je deze niet annuleert en als je niet aanwezig bent op je sessies, zal dit een negatieve invloed hebben op je statistieken.Dat hangt ervan af. Er wordt rekening gehouden met statistieken van andere riders in je zone. Zoals je weet, hebben hun statistieken invloed op het tijdstip waarop je kan reserveren. In feite gelden nog steeds de gebruikelijke regels voor je reserveringstijd

Wanneer je ervoor kiest om een pauze te nemen, heb je bij terugkomst dezelfde statistieken als toen je stopte. Maar de toegang tot het uur waarop je kan reserveren wordt bepaald door de positie van je statistieken in vergelijking met andere riders die in hetzelfde gebied rijden. Dus, als de riders in je omgeving anders reden tijdens je afwezigheid kunnen je statistieken je naar een ander boekingsuur brengen wanneer je terugkomt.We raden je aan je automatische reserveringen te annuleren wanneer je vrijaf neemt. Dit zal je statistieken beschermen en ervoor zorgen dat ze onveranderd blijven tot je terugkeert. Als je deze functie volledig uitschakelt, kunt je de automatische reserveringen weer activeren wanneer je terugkeert.Het hangt ervan af. Je bent 100% vrij om te kiezen wat je wil doen. 

Als je van plan bent om voor een korte periode weg te blijven, kan je er de voorkeur aan geven om de sessies één voor één te annuleren nadat de automatische boeking heeft plaatsgevonden. 

Als je echter voor langere tijd afwezig bent, kan het handiger zijn om je automatische reserveringen meteen te annuleren. Het voordeel van deze optie is dat je er niet systematisch aan hoeft  te denken om je automatisch geboekte sessies te annuleren. Zo vergeet je ook niet een of andere sessie te annuleren en zal je geen risico nemen voor je statistieken.  

Als je je automatische reservering annuleert, komen deze sessies ook vrij voor andere riders, zodat ze deze kunnen boeken en rijden.Je reserveringstijd wordt altijd weergegeven in je app. Je kunt het zien in je agenda om het toe te passen Rider.