Amir registreerde zich via OpenClassrooms dankzij de samenwerking die Deliveroo heeft opgezet voor de riders. Deze ROOdeal geeft elke rider de mogelijkheid, om naast te rijden, online trainingen te volgen. Hieronder lees je wat Amir hiervan vindt.

Welke cursus heb je gevolgd op OpenClassrooms?
Ik heb twee cursussen gevolgd: ‘Big Data Transforme Ma Vie et celle des entreprises’ en ‘Démarrer votre projet avec Python’. Ik ben reeds geschoold als data analist voor specifieke opdrachten maar ik zou me graag verder specialiseren en een voltijdse job vinden in dit domein. Deze cursus was dus een niet te missen kans!

Wat vind je wel of niet leuk aan deze cursus?
De theoretische cursus verliep heel erg vlot. Hier heb ik absoluut niets aan op te merken. Enkel de praktische cursus was niet gemakkelijk.
Om de praktische cursus te volgen heb je al voorkennis nodig hoe je bepaalde software gebruikt.
Door mijn voorkennis wist ik gelukkig hoe het werkte. De meeste cursussen vereisen ook nog enige kennis van de codetaal Python. Hierdoor heb ik mijn kennis van Python kunnen verbeteren!

Heb je nog andere cursussen op het uitgeprobeerd?
Ja, ik heb een cursus over gegevensverwerking afgerond, maar dat was voordat ik rider werd. Het was meer een basiscursus voor beginners. 

Bent je nog geïnteresseerd in andere cursussen?
Absoluut. Ik wil graag andere cursussen volgen over data-analyse.
Er zijn een hele hoop cursussen die je kan volgen, maar de cursussen waarmee je een certificaat kan behalen zijn het interessantst en het meest voordelig: via deze cursussen krijg je ook oefenopdrachten en op het einde van de cursus ga je naar huis met een diploma. Dat verandert alles!

Vind je het belangrijk dat riders toegang hebben tot deze online cursussen?
Ja, ik vind het geweldig!
Er zijn veel boekhoudkundige cursussen die een idee geven hoe de fiscaliteit werkt.
Dit kan je als zelfstandige rider leren hoe je zelf je activiteiten beheert, waardoor je geen boekhouder meer nodig hebt.