Mijn rideraccount

Hoe update ik mijn gegevens?

Mijn telefoonnummer

Klik op je naam in het menu van je app, verander je gegevens en druk op ‘Opslaan’. Dit moet je doen voordat je je nieuw nummer begint te gebruiken, anders zal je dat niet meer zelf kunnen doen.

Mijn bankrekeningnummer

[Aan zelfstandigen]: Het heeft geen zin om de bankrekeningnummer van je vervanger op te slaan: de bankrekeningnummer moet verbonden zijn aan de naam van de eigenaar van het account.

Klik op je naam in het menu. Na het wijzigen van je gegevens kan je klikken op ‘Opslaan’. Zorg ervoor dat je de juiste IBAN én BIC opgeeft en HOOFDLETTERS gebruikt. Dat is essentieel om overschrijvingen te kunnen ontvangen.

Mijn voertuigtype

Contacteer ons via het venstertje hieronder rechts. We zullen je voertuigtype zo snel mogelijk aanpassen in je profiel.

Fiets > Scooter: contacteer ons en stuur ons meteen in bijlage de vereiste documenten:
– je rijbewijs
– je groene kaart

Scooter > Fiets: Contacteer ons gewoon.

Wil je in een andere stad rijden? Dat kan!

Ben je zelfstandige?

Verander van stad wanneer je wil. Je hoeft niets te doen

Ben je P2P?

Gezien de vaste vergoeding van stad tot stad afhangt, mag je ook van stad veranderen, maar enkel op voorwaarde dat…

…je ons 4 weekdagen op voorhand laat weten dat je van stad wil veranderen;

…je deze aanvraag enkel via het formulier hieronder indient.

We zullen je op de hoogte brengen zodra we kennis hebben genomen van je verzoek en wanneer we je verandering van stad hebben bijgewerkt.

'Stad' en 'zone' zijn twee verschillende dingen

In een stad geldt voor elke zone hetzelfde vaste bedrag per bestelling. Je kunt dus zonder zorgen in een bepaalde stad bestellingen doen en wisselen tussen de verschillende zones.

powered by Typeform

Zelfstandigen: doe beroep op een vervanger

De flexibiliteit die Deliveroo je aanbiedt, betekent dat je precies kan kiezen wanneer en hoe je werkt. Zoals aangegeven in je overeenkomst met Deliveroo, kan je beroep doen op een vervanger die met je account werkt. Hiervoor moet je Deliveroo niet van op de hoogte te brengen. Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. Lees ze aandachtig!

Enkel zelfstandige riders mogen beroep doen op een vervanger.

Als P2P mag je geen beroep doen op een vervanger omdat dit niet toegelaten is door je overeenkomst. Wel beroep doen op een vervanger kan ernstige gevolgen hebben op vlak van je verzekering en je samenwerking met Deliveroo.

 In oktober 2019 hebben de autoriteiten het P2P statuut nader gespecifiëerd. Een van de veranderingen sindsdien is dat de klant precies moet weten hoeveel hij/zij aan de rider betaalt en aan wie hij het betaalt. Bij een vervanging gebruikt de vervanger de account van een andere rider. Als gevolg is het niet meer mogelijk om P2P riders het recht te geven om een vervanger te hebben.

Wil je meer info over deze legale verplichtingen? Klik hier.Neen. Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de vervanger aan alle eisen voldoet om met Deliveroo te rijden. Zorg ervoor dat de vervanger…

  • ouder dan 18 is
  • het recht heeft om in België te verblijven en te werken
  • niet onderworpen is aan een strafrechtelijke veroordeling
  • geen persoon is wiens dienstenovereenkomst eerder door Deliveroo is beëindigd
  • alleen hetzelfde voertuig als jou gebruikt


De verantwoordelijke persoon is de eigenaar van de account. Dit impliceert

  • dat de verdiensten op de bankrekeningnummer aankomen van de eigenaar. Wat er met de verdiensten gebeurt, is interne keuken.
  • dat de eigenaar volledig verantwoordelijk voor de naleving, door de vervanger, van alle verplichtingen die in jouw overeenkomst zijn opgenomen (hygiëne- en verkeersveiligheidsregels, conform materiaal etc.)


Optie 1 : De eigenaar van de account kan simpelweg zijn telefoon doorgeven aan de rider die hem/haar zal vervangen.

Optie 2: Als de eigenaar van de account in het bezit wilt blijven van zijn/haar telefoon, kan hij/zij het telefoonnummer dat gekoppeld is aan zijn/haar app wijzigen en vervangen door het nummer van de vervanger. 

Vervolgens moet de vervanger de rider app downloaden via de Playstore/App Store en zich aanmelden met zijn eigen nummer. Hoe vind ik mijn riderovereenkomst terug?

Je hebt je riderovereenkomst via Docusign ondertekend. Als je het document bent vergeten te downloaden, kan je het terugvinden via hun website.

1. Ga naar je mailbox en typ 'Docusign' in de zoekbalk

2. In een van de mails (waarschijnlijk de laatste) die je van Docusign gekregen hebt, kreeg je een code om je conventie online te kunnen raadplegen. Kopieer deze code.

3. Klik op de knop hieronder.

4. Plak de toegangscode in de balk.

Ga naar Docusign