Vanaf nu kan je rijden met nieuwe voertuigtypes

Na een uitgebreide beoordeling en overweging, en rekening houdend met feedback, zullen we de komende dagen onze diensten openen voor nieuwe voertuigtypes zoals e-scooters en scooters.

Dit betekent dat we de kans geven aan een nieuwe groep die wilt rijden met Deliveroo en meer klanten kunnen bereiken. Al de riders die zullen leveren met deze nieuwe types voertuigen zullen gedekt zijn door de verzekering van Qover

Waarom lanceren we deze nieuwe voertuigtypes?

Zoals je weet, zijn we erop gebrand om de beste service en meest consistente bezorgingsdienst beschikbaar aan te bieden.

Door deze nieuwe voertuigtypes te introduceren kijken we altijd naar hoe we de delivery experience kunnen verbeteren voor riders, restaurants en klanten.

Wat betekent dit voor riders die met een fiets rijden?

Zoals je weet worden bestellingen steeds verdeeld op de meest efficiënte manier. Er zijn verschillende parameters waarmee rekening wordt gehouden zoals afstand tot het restaurant en de klant.

Uit vorige ervaringen in het Verenigd Koninkrijk en Nederland, weten we dat het grootste deel van de riders fietsers zal blijven. We voorzien dat het aantal bestellingen dat je zal kunnen doen, blijft stijgen en dat deze verandering geen invloed zal hebben op je verdiensten. We zullen de impact van deze verandering nauw opvolgen en kijken hoe dit werkt voor riders, restaurants en klanten.

Ik wil rijden op een e-scooter of scooter. Wat moet ik doen

Ben je nog geen rider? Indien je wilt rijden op een e-scooter of scooter is het belangrijk dat je het juiste contract ondertekent!

Indien je op dit ogenblik reeds rijdt met Deliveroo en je wilt overschakelen naar een e-scooter of scooter dien je onderstaand formulier in te vullen. Hierna ontvang je al de nodige informatie om met ons te rijden.

Voor meer vragen kan de de FAQ-sectie hieronder raadplegen of ons contacteren.

 

Wijzig je ridercontract :

Veelgestelde vragen

Na een uitgebreide beoordeling en overweging, en rekening houdend met feedback, zullen we de komende dagen onze diensten openen voor nieuwe voertuigtypes zoals e-scooter en scooters. 

Dit betekent dat we de kans geven aan een nieuwe groep die wilt rijden met Deliveroo en meer klanten kunnen bereiken. Al de riders die zullen leveren op deze nieuwe types voertuigen zullen gedekt zijn door de verzekering van Qover.Zoals je weet worden bestellingen op de meeste efficiënte manier toegewezen. Er zijn verschillende parameters waarmee rekening wordt gehouden zoals de afstand tot het restaurant en de klant.

Uit vorige ervaring in het VK en Nederland weten we dat het grootste deel fietsers zal blijven. We voorzien erin dat het aantal bestellingen dat je zal kunnen doen, zal blijven stijgen waardoor dit geen invloed zal hebben op je verdiensten. We zullen de impact hiervan nauw opvolgen en kijken welke invloed dit heeft op riders, restaurants en klanten. Deliveroo zal niet betalen voor de extra kosten dat rijden met een scooter met zich meebrengt (scooterverzekering, brandstof,…)Je kan overschakelen door het volgende formulier in te vullen. Hierna ontvang je een mail met de nodige informatie. Het is belangrijk dat je aangeeft of je met een scooter bestellingen wilt doen aangezien het contract verschillend is.We laten scooters toe in al de steden waar Deliveroo actief is.Ja, al de riders die rijden met Deliveroo zijn beschermd door de ongevallenverzekering van Qover. Hier vind je meer informatie.Het is belangrijk om het juiste contract te hebben ondertekend omdat andere contractuele voorwaarden van toepassing zijn afhankelijk van het type voertuig waarmee je bestellingen doet. Rijden met het verkeerde contract kan resulteren in het stopzetten van de samenwerking tussen de rider en Deliveroo.Je kan rijden met de volgende voertuigtypes:

  • Fietsen
  • Elektrische fietsen tot 4000 w of met een maximumsnelheid van 45 km/h (op deze speed pedelecs vallen onder dezelfde categorie als bromfietsen)
  • Alle types van scooter of motoren


Neen. Andere contractuele voorwaarden zijn van toepassing op rijden met een scooter of fiets. Het is daarom belangrijk dat je aangeeft of je rijdt met een fiets of scooter.Neen. Je kan enkel rijden met Deliveroo op een fiets of scooter.Al de riders, met eender welk voertuigtype er wordt gereden, worden op dezelfde manier vergoed. Hier wordt geen onderscheiding in gemaakt.Sommige restaurants bevinden zich in zones waar scooters niet mogen rijden zoals voetgangerszones. Houd hier rekening mee indien je met een scooter wilt rijden en bestellingen wilt ophalen van restaurants die zich in zulke zones bevinden. Er wordt verwacht dat riders de verkeersregels respecteren. Niet-naleving hiervan kan resulteren in boetes door de bevoegde overheid waar Deliveroo niet voor aansprakelijk kan worden gesteld.