"Een geweldige ervaring!"

Op 25 augustus 2018 vertrokken Peter, Bastien en Idris op hun fietstocht naar London vanop de Grote Markt in Brussel. Op dag 1, na een zware tocht door de Vlaamse Ardennen, kwamen ze verzadigd aan in Kortrijk. De volgende dag reden ze door naar Duinkerke in Frankrijk waar ze de ferry namen richting Dover.

Storm op zee

Door het hondenweer, liepen ze een vertraging op van 2 uur, waardoor ze pas om 20u aankwamen in Dover. Hierna moesten ze nog een korte tocht fietsen van 15 km naar Deal, waar ze zouden overnachten. Opnieuw gooide het slechte weer roet in het eten. Door de slechte visibiliteit en de hevige regen, was het een helse onderneming. Gelukkig kwamen ze rond 21u, doorweekt en moe aan in de AirBnb. Gelukkig was de eigenares Sue, erg onder de indruk van de prestaties van de 3 mannen. Achteraf liet ze ons weten hoe hard ze onder de indruk was van het sympathieke gezelschap.

Op dag drie klaarde de hemel open. De zon kwam tevoorschijn en de temperatuur ging de hoogte in. Ideaal fietsweer dus! De riders zetten hun reis verder naar Rochester, cruisend door het  pittoreske en glooiende Engelse heuvellandschap. Rond 19u kwamen ze aan in hun hotel in Rochester.

De laatste loodjes

Op de laatste dag was het slechts 50 km naar het hoofdkantoor in London, maar niet zonder uitdagingen. Het verkeer op de weg werd drukker naarmate ze de Londense agglomeratie binnenreden. Door de iconische rode dubbeldekker bussen in de smalle straten van London, moesten ze goed uit hun doppen kijken.

Uiteindelijk rond 12u kwamen ze aan op hun locatie in London waar ze warm werden onthaald door het applaus van een groep enthousiaste Spaanse toeristen.

Topprestatie van drie topkerels! Respect!

Bekijk de video