Nieuwe vergoedingen gebaseerd op afstand!

Dit betekent dat je meer verdient als je bestellingen van een langere afstand doet.

De nieuwe vergoeding bestaat uit 3 delen:
€2 pick-up vergoeding + €1 leveringsvergoeding + een variabele afstandsvergoeding

Deze nieuwe manier van vergoeding treedt op 2 augustus 2018 in werking in België. Indien je in augustus en september in het nieuwe systeem minder verdient dan via het huidige model, betalen we voor deze maanden het verschil terug.

Hieronder vind je een Q&A om op al je vragen te beantwoorden. Mocht je toch nog vragen hebben of er is iets niet duidelijk, neem dan hier contact op met het team.

Alles wat je moet weten over de op afstand gebaseerde vergoeding

72% van de riders in België vindt het eerlijker om een hogere vergoeding te krijgen voor langere afstanden.

Bestellingen met een langere afstand nemen meer tijd in beslag. Een vaste vergoeding voor elke bestelling geeft niet goed weer dat elke bestelling anders is. Wij geloven dat het eerlijker is om meer te betalen aan riders die ervoor kiezen om langere afstanden af te leggen.

Dit nieuwe vergoedingssysteem is gebaseerd op de afstand die je doet en de tijd die het je neemt om een bestelling af te ronden.

De vergoeding bestaat uit 3 delen:

€2 pick-up vergoeding + €1 leveringsvergoeding + een variabele vergoeding gebaseerd op afstand

P2P:

Zelfstandigen:Meer van onze klanten willen toegang tot hun favoriete restaurants. Ze willen een groter aanbod en de mogelijkheid om te bestellen van waar dan ook. Dit betekent dat in sommige gevallen het restaurant verder van de klant ligt.

Je hebt misschien al het gevoel dat je langere afstanden moet afleggen. In de laatste 6 maanden is de gemiddelde afstand voor een bestelling gestegen tot 1800 m. We geloven dat riders voor deze bestellingen een hogere vergoeding moeten krijgen. Daarom introduceren we een afstandsvergoeding: om een groter aanbod te creëren voor klanten en daarbij een eerlijkere vergoeding voor riders.Ja. Vanaf 2 augustus zal dit systeem worden geïmplementeerd voor al de riders in België.We geloven dat je via dit nieuwe systeem evenveel en zelfs meer zal verdienen.

En als je in augustus en september met het nieuwe vergoedingssysteem minder zou verdienen dan via het systeem met een vaste vergoeding, betalen we je het verschil terug.Vanaf nu krijg je, voordat je de bestelling accepteert, meer details over de bestelling. Je zal het volgende zien:

  • Het volledige traject, en het adres van de klant inbegrepen
  • De volledige vergoeding (deze is variabel voor elke bestelling)
  • De mogelijkheid om de bestelling te accepteren of te weigeren

 Als je op het bedrag klikt als je een bestelling krijgt, kan je zien wat de vergoeding inhoudt.Elke maand communiceren we een nieuwe minimum afstandsvergoeding voor bestellingen. Deze maandelijkse minimumvergoeding is gebaseerd op de verwachte vraag van de klant.

Deze nieuwe structuur betekent dat er de mogelijkheid is om veel meer te verdienen, zeker voor bestellingen met een lange afstand. 

De berekening hiervan is een combinatie van de afstand die je aflegt en de hoeveelheid tijd de bestelling in beslag zal nemen. Deze vergoeding is afhankelijk van de zone waarin je werkt omdat bijvoorbeeld een bestelling in Antwerpen van 2 km anders is dan een bestelling van 2 km in Brussel.

We geloven dat het eerlijker is om te werken met een vergoedingssysteem die rekening houdt met de volledige bestelling:

Het accepteren van de bestelling + de reistijd naar het restaurant + het afleveren van de bestelling aan de klant.We raden je aan om de voorgestelde route te nemen om de klant te vinden. Maar je bent volledig vrij om de route te kiezen die jij kiest. Jij bent de expert!De vergoeding voor elke levering is berekend gebaseerd op de afstand en de tijd die het in beslag neemt om de bestelling af te leveren. De vergoeding blijft onveranderd als het meer of minder tijd in beslag neemt dan voorzien.Soms kunnen vertragingen aan het restaurant zich voordoen. Indien dit gebeurt, kan je jezelf van de bestelling afhalen in de rider app zonder dat je de rider support moet contacteren. Indien dit regelmatig voorvalt, kan je dit melden aan de rider support of feedback geven via de app na de bestelling. Hier lees je hoe je dit doet.Ja. Je bent volledig vrij om te kiezen of je een bestelling accepteert of afwijst. Dit heeft geen invloed op je statistieken.In de My Earnings-functie in de rider app vind je een gedetailleerd overzicht van hoeveel je per dag hebt verdiend.

Na elke betalingsperiode krijg je een factuur opgestuurd met een overzicht van hoeveel je voor die betalingsperiode hebt verdiend.De vergoeding die je ziet voordat je de bestelling accepteert is de vergoeding die je krijgt als je de bestelling voltooid.

Deze bevat de €2 pick-up vergoeding, €1 voor de bestelling af te leveren en de variabele afstandsvergoeding. De volledige vergoeding krijg je na het afleveren van de bestelling. Het is daardoor dus niet mogelijk om enkel de pick-up vergoeding te krijgen voordat de bestelling is afgeleverd.

Je kan er zelf voor kiezen al dan niet de bestelling te accepteren of af te wijzen.